Bilim Kurgu Filmleri

2019’da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Okunma süresi: 6 dakika

Her yeni yıl, yeni bir bilim kurgu filmi demektir. Bu yıl da bilim kurgu seven izleyicileri heyecanlanlandıracak birçok bilim kurgu filmi çıktı. İşte her bilim kurgu hayranının beklediği, 2019 yılında çıkan veya önümüzdeki aylarda çıkacak olan en iyi bilim kurgu filmleri.

Yazıda Neler Var?

1. Avengers: Endgame

avengers andgame - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Avengers: Endgame, Avengers: Infinity War filminde yaşanan ağır olaylardan sonrasını konu alıyor. Thanos nefret dolu planını hayata geçirdikten sonra, dünya karmakarışık bir haldedir. Kalan tüm Avengers takımı, sonuçları ne olursa olsun, Thanos’u durdurmak için tekrar bir araya gelir.

Avengers: Endgame akıllara durgunluk veren bir film. Yönetmenler Anthony Russo ve Joe Russo, bugüne kadar yayımlanan 22 filmlik Marvel Sinematik Evreninin kapanışı izleyicilerin büyük bir kısmını tatmin etti. Filmde duygusal anların olduğu kadar komedi unsurları da iyi bir şekilde kendine yer buluyor.

  • Çıkış Tarihi: 22 Nisan 2019
  • IMDb Puanı: 8.7

2. Captain Marvel

captain marvel - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Süper güçlere sahip, güzel bir kadın olarak dünyaya düşen Carol Danvers, gezegeni keşfettikçe kimi görüntüler hatırlamaya başlar. Geçmişte gezegenimizde yaşadığını ve burada bir hayatı olduğunu hatırlamaya başlayan genç kadının güvenebileceği tek kişi ise SHIELD çalışanı Nick Fury’dir. Geçmişini keşfettikçe kendine dair bilmediği yeni detayları ortaya çıkaran süper kahraman, bir yandan da şekil değiştiren düşmanları Skrull ırkı ile onu ölümden kurtararak kendileri gibi güçlü yapan erdemli Kree ırkı arasındaki savaşta önemli bir rol oynamaktadır.

  • Çıkış Tarihi: 7 Mart 2019
  • IMDb Puanı: 7.0

3. Fast Color

fast color poster - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Fast Color, anne ve kız ilişkileriyle ilgili bir hikaye, ancak bu hikaye yalın bir biçimde değil bilim kurgu dünyasında geçiyor. Karakterlerin her biri havayı ve maddeyi manipüle edebilen doğaüstü yeteneklere sahiptir. etmek için doğaüstü becerilere sahip olmasıdır.  İstila altındaki dünyada Ruth’un insanüstü yeteneği bir grup tarafından keşfedilince genç kadın her şeyi ardında bırakıp kaçmak zorunda kalır.  Fakat Ruth’un peşine düşen adamlar onu yakaladığında, Ruth gerçeklerle ve geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır.

  • Çıkış Tarihi: 19 Nisan 2019
  • IMDb Puanı: 5.6

4. Alita: Savaş Meleği

alita savas melegi - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Tüm gelecek hikayelerin olduğu gibi dünya asil ve zenginler, fakir ve serseriler olarak ikiye bölünmüş durumdadır. İyi vatandaşlar Tiphares’te varlık içinde yaşarken alt tabaka Scrap Yard adlı bir harabe şehirde yaşam savaşı veriyor. Tiphares’ten kovulmuş eski bir vatandaş olan doktor Ido bir gün yaralı bir cyborg kız bulur ve onu onarıp adını Alita koyar. Hikaye de asıl olarak bundan sonra, Alita’nın kimlik arayışıyla başlar.

Oluşturulan atmosfer, aksiyon sahneleri ve görsel efektler olağanüstü; tabi ki filmin kaliteli olmasını sağlayan isim Avatar’ın yapımcısı James Cameron’ın, geçmişteki başarıları düşünüldüğünde Alita’nın kötü olması beklenemezdi. Film boyunca Alita bir insan olarak büyür ve fedakarlık, sevgi ve insan aklının korkularını öğrenir. Alita filmde çok sevimliydi, çünkü korkunç bir dünyada çok iyi bir insan size sempatik geliyor. Filmin bilim kurgu izleyicilerini büyük oranda etkileyeceğini düşünüyorum.

  • Çıkış Tarihi: 15 Şubat 2019
  • IMDb Puanı: 7.5

5. I Am Mother

am mother poster - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Film, Mother diye adlandırılan robot tarafından yetiştirilen yeni nesil insanlardan biri olan bir genç kızı hikayesinin odağına alıyor. Okuduğum incelemeler bana bunun iyi bir gerilim filmi olacağı izlenimini verdi, aslında değil. Film, Teknoloji – insan etkileşimini kendi tarzıyla aktaran, Black Mirror dizisinin bir bölümünü andırıyor. Düşük bütçesine rağmen harika bir iş çıkarılmış. Oyunculuk ve görsel efektler oldukça iyi. I Am Mother, baştan sona sıkı bir anlatı ile karmaşık fikirlere değiniyor ve beni film sonuna kadar ekran başından ayırmadı. Bu hafta sonunda izleyecek bilim kurgu filmi arıyorsanız ve Black Mirror hayranıysanız bu filmi kesinlikle tavsiye ediyorum.

  • Çıkış Tarihi: 20 Ocak 2019
  • IMDb Puanı: 6.8

6. Aniara

aniara poster - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Bu film Nobel ödüllü Harry Martinson’un şiirindeki şu mısralara dayanmaktadır: “Neredeyse her şeye, yangına ve fırtına ve soğuktan zarar görmeye karşı koruma var, ancak insanlığa karşı koruma yok”. Yıkılmış dünyadan Mars’a doğru yola çıkan bir uzay gemisinde insanlar alışveriş yapıyor, yemek yiyor ve sanal gerçeklik sayesinde her zaman olduğu gibi hayal kuruyorlar. Gemi rotadan ayrıldığında mürettebat liderleri yolcuların gerçeği öğrenmesini engellemeye çalışıyorlar. Bu süreçte iktidar mücadeleleri doğuyor. Fantezileri ve korkuları gerçeği değiştirir ve gemi yeryüzündeki küçük bir şehre benzemeye başlar.

Gösterişli ve çağdaş kültürle ilgili olan yönetmen Kagerman ve Lilja, şiiri sinemaya çok iyi uyarlıyor. Film, insan doğası hakkında çeşitli çıkarımlarda bulunduğu için değerli bir sinema filmine dönüşüyor. Film cimri bir bütçe, titrek kamera çalışması ve kötü geçişler nedeniyle istenen estetiği tam olarak ortaya koyamıyor. Bunun yanında oyunculuğun iyi olması ve hikayesi nedeniyle izlenmeyi hakkediyor.

  • Çıkış Tarihi: 17 Mayıs 2019
  • IMDb Puanı: 6.5

7. Pokemon Detective Picachhu

pokemon dedective - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Dedektif Harry Goodman’ın gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasının ardından, Goodman’ın 21 yaşındaki oğlu Tim, babasına ne olduğunu öğrenmek için araştırmalar yapmaya başlar. Harry’nin soruşturmaya yardımcı olmak isteyen eski pokémon ortağı Detective Pikachu ise kendini bir dedektif olarak kanıtlamak istemektedir ve bu yüzden Tim’e iş birliği teklif eder.

Pokémon dünyasında hiçbir insan ve pokémonun yapamayacağı şekilde, konuşarak birbirleriyle iletişim kurabilen Tim ve Pikachu, esrarı çözmek için heyecan verici bir maceraya çıkar. İnsanların ve pokémonların hiper-gerçekçi bir dünyada yan yana yaşadığı, modern bir metropol olan Ryme Şehri’nin sokaklarında ipuçlarını kovalar, farklı bir dizi pokémonla karşılaşır ve sonunda şok edici gerçeği ortaya çıkarırlar.

  • Çıkış Tarihi: 20 Ocak 2019
  • IMDb Puanı: 6.8

8. High Life

high life poster - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bir grup suçlunun, bu cezayı almamaları için önlerinde sadece bir seçenek vardır; ölümle sonuçlanabilecek bir deneye katılmak. Bu şansı kullanan suçlular, uzayda gerçekleştirilecek insan üreme deneyinin bir parçası olurlar. Ancak bulundukları gemi kozmik ışın fırtınasına maruz kalınca, suçlular için hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır. 

  • Çıkış Tarihi: 3 Mayıs 2019
  • IMDb Puanı: 6.0

9. Captive State

captiva state poster - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Dünya 10 yıldır uzaylılar tarafından işgal edilmiştir. ABD’nin Chicaco eyaletinde insanlar, dünyanın kontrolünü geri almaya çalışırken aynı zamanda da yerli işbirlikçilerle mücadele ediyor. Film, hem istilanın işbirlikçilerini hem de muhaliflerin bakış açısını seyirciye sunarken suç ve fakirliğin tarihe karıştığı fakat artık insanlara ait olmayan bir gelecekte ortaya çıkabilecek başka sorunlara değiniyor. Son zamanlarda izlediğim, en iyi ʻEsir-Devletʼ temasının işlendiği film diyebilirim.

  • Çıkış Tarihi: 15 Mart 2019
  • IMDb Puanı: 6.6

10. Ad Astra

ad astra brad pit - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Bir astronot, babasını bulmak ve gezegenimizin yaşamını tehdit eden bir gizemi çözmek için güneş sisteminin dış kenarlarına gider. İnsan varlığının doğasına ve kozmostaki yerimize meydan okuyan sırları açığa çıkarır. Boşrolde Brad Pit’in oynadığı film 20 Eylül 2019’da vizyona giriyor.

  • Çıkış Tarihi: 20 Eylül 2019
  • IMDb Puanı:

11. Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit 

men in black international - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit, dünyayı kötülüklerden arındırmaya çalışan ekibin, bu güne kadar karşılarına çıkan en büyük tehdit olan köstebeği ortaya çıkarmak için kurdukları takımla birlikte verdikleri mücadeleyi konu ediyor.

Bu filmde olaylar, deneyimli Ajan H ve çaylak Ajan M arasında yaşanıyor. İnsanların biçimlerine giren, çabucak enselenmeyen ve yok olmayan uzaylılarla uğraşan ekip bir yandan da içindeki köstebeği ortaya çıkarmakla meşgul.

  • Çıkış Tarihi: 14 Haziran 2019
  • IMDb Puanı: 5.7

12. Terminator 6

terminator 6 dark fate - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Terminator 2: Yargı Günü filmindeki olayların üzerinden yirmi yıldan fazla zaman geçmiştir. Sarah Connor, Dani Ramos ve Terminor; genç bir kadını korumak için yola koyulurlar. Terminator 2 filminden sonra çıkan filmler James Cameron tarafından çekilmemişti. Bu film Terminator 2 filminin devamı niteliğinde olacağı için 3,4 ve 5. filmler yok sayılacak. Bilim kurgu seyircilerini heyecanlandıran bu gelişme yeni filmle ilgili beklentileri de artırdı. Film 22 Temmuz 2019’da vizyona giriyor.

  • Çıkış Tarihi: 22 Temmuz 2019
  • IMDb Puanı:

13. Glass

glass film 2019 - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

James McAvoy ve Anya Taylor-Joy’un başrolünü üstlendiği Parçalanmış ile Bruce Willis ve Samuel L. Jackson’ın başrollerini üstlendiği Ölümsüz filmlerini birleştiren yapım, Parçalanmış üçlemesinin devam halkası. Filmde, aşırı güçlü ve zarar görmeyen olağanüstü bir yeteneğe sahip olan David Dunn, Kevin Wendell Crumb’ın parçalanmış kişiliklerinden biri olan ve en tehlikelisi olarak öne çıkan The Beast’in peşine düşüyor. Bu kovalamaca sırasında, kemiklerinin narinliğini şeytani zekası ile dengeleyen Mr. Glass’ın gölgesi de yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor. Glass’ın bildiği kimi sırlar iki adam için de kritik düzeyde önem kazanıyor.

Glass, gerçekten de önceki iki filmin başlattığı hassas ve karmaşık analizleri kapatan sinematik bir mücevher. Her birimizin bir insan olarak sahip olduğu iç gücü veya zayıflığı keşfetme yolculuğuna çıkarıyor.

  • Çıkış Tarihi: 17 Ocak 2019
  • IMDb Puanı: 6.8

14. Gemini Man

gemini man - 2019'da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Will Smith’in başrolünde yer aldığı Gemini Man, işinin ehli bir kiralık katil olan Henry’nin, kendisini öldürmek için peşine düşen kişinin 25 yıl önce kendisinden alınan genlerle oluşturulmuş klonvari biri olduğunu fark etmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. Film 11 ekimde vizyona giriyor.

  • Çıkış Tarihi: 11 Ekim 2019
  • IMDb Puanı:

Mehmet Emin Soylu

sinemalar.com | imdb.com

Yazar: Mehmet Emin Soylu

Ben Mehmet Emin Soylu 2008 yılından bugüne, İnternet ve teknoloji ile ilgileniyorum. Teknoloji, tasarım ve eğitim gibi konularda yazılar yazıyorum.

1 thoughts on “2019’da Çıkan En İyi Bilim Kurgu Filmleri

    Kadir Mertoğlu

    (21 Ağustos 2019 - 23:12)

    Liste çok işime yaradı, teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir