enwp - En İyi Wordpress Eklentileri

En İyi WordPress Eklentileri

Okunma süresi: 7 dakika

Sitenizi bir üst seviyeye çıkarmak için en iyi WordPress eklentilerini mi arıyorsunuz? Aralarından seçim yapabileceğiniz 54.226 WordPress eklentisi var. Ancak, sitenizi yeni açtıysanız ve bu konuda fazla bilgi sahibi değilseniz hangi eklentiyi seçeceğinize karar verirken oldukça zorlanabilirsiniz. Aşağıdaki listemize göz atarak, siteniz için en iyi eklentileri bulabilirsiniz.

Yazıda Neler Var?

En İyi WordPress Eklentileri

1. WPForms

wpforms - En İyi Wordpress Eklentileri

Her web sitesinin bir iletişim formu olması gerekir, çünkü ziyaretçilerinizin sizinle iletişim kurmasını kolaylaştırır. WPForms, WordPress için en kullanıcı dostu iletişim formu eklentisidir.

Bu sürükle ve bırak çevrimiçi form oluşturucusu kolayca ve birkaç tıklamayla iletişim formları, e-posta aboneliği formları, çevrimiçi sipariş formları, ödeme formları, kullanıcı kayıt formları, anketler ve diğer tüm çevrimiçi formları oluşturmanızı sağlar.

WPForms, tüm popüler pazarlama ve ödeme platformlarıyla uyumludur, böylece 5 dakikadan daha kısa sürede güçlü formlar oluşturabilirsiniz.

1 milyondan fazla web sitesi WPForms kullanıyor ve 2 yıldan fazla bir süredir sürekli olarak 5 yıldız üzerinden ortalama 4,9 puan alıyor.

Basit bir çözüm arayanlar için ücretsiz bir WPForms Lite sürümü mevcut.

2. MonsterInsights

monsterinsights - En İyi Wordpress Eklentileri

MonsterInsights, WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir. Web sitenizi Google Analytics’e “doğru şekilde” bağlamanıza olanak tanır, böylece insanların web sitenizi nasıl bulduğunu ve nasıl kullandığını tam olarak görebilirsiniz.

Eklentinin en iyi özelliği WordPress panonuzun içinde tüm önemli istatistikleri size göstermesidir. Trafiğinizi, abonelerinizi ve gelirinizi artırmak için web sitenizi buna göre optimize edebilirsiniz. MonsterInsights ücretsiz bir sürüme sahip , ancak en iyi verimi elde etmek için Pro sürüme yükseltmenizi tavsiye ederim.

3. Yoast SEO

yoastseo - En İyi Wordpress Eklentileri

SEO, arama motorlarından web sitenize daha fazla ziyaretçi almanıza yardımcı olur. 

Yoast SEO, tüm zamanların en popüler WordPress eklentisidir. Sitenizin SEO’sunu geliştirmek için gereken tüm özelliklere ve araçlara sahip kapsamlı bir WordPress SEO eklentisidir.

Meta etiketler eklemenize, site haritaları oluşturmanıza, sitenizi Google Search Console’a bağlamanıza, sosyal medya için optimize etmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olur.

4. Constant Contact

constantcontact - En İyi Wordpress Eklentileri

E-posta, işletme sahibi olarak hizmetinizde olan en etkili ve en güvenilir pazarlama aracıdır. Web sitenizi terk ettikten sonra bile kullanıcılarınızla bağlantıda kalmanıza olanak tanır. Bu nedenle, her işletme sahibinin öncelikli olarak  bir e-posta listesi oluşturmasını tavsiye ediyorum.

Constant Contact, dünyanın en popüler e-posta pazarlama servis sağlayıcılarından biridir.

Platformları bir e-posta listeleri oluşturmanıza ve abonelerinize güzel e-posta bültenleri göndermenize olanak tanıyor. Acemi kullanıcılar için hızlı ve kolay kurulum imkânı vardır. Ayrıca, OptinMonster ve WPForms gibi WordPress için popüler eklentilerle de uyumlu olarak çalışır.

5. OptinMonster

optinmonster - En İyi Wordpress Eklentileri

OptinMonster, piyasadaki en popüler dönüşüm oranı optimizasyon yazılımıdır. Sitenizden ayrılmış kullanıcıları e-posta aboneliğine yönlendirerek o kullanıcıyı tekrar sitenize çekmeye yarayan eklentidir. Bu WordPress daha fazla e-posta abone almanıza yardımcı olur.

OptinMonster, sürükle ve bırak oluşturucusuyla kolayca kişiselleştirebileceğiniz önceden oluşturulmuş yüksek dönüştürme seçenekli formlarla birlikte gelir. 

Güçlü görüntü hedefleme özellikleri, her bir kullanıcı için kampanyaları kişiselleştirmenize olanak sağlar, böylece doğru mesajı doğru zamanda gösterebilirsiniz.

Blogcular, iş siteleri ve e-ticaret web siteleri için harika bir çözüm. Temel olarak web sitesi trafiğinizden daha fazla para kazanmak istiyorsanız, OptinMonster’a ihtiyacınız var.

6. Sucuri

sucuri - En İyi Wordpress Eklentileri

Tüm çevrimiçi işletme sahipleri için güvenlik en büyük öncelik olmalıdır. Sucuri, siteniz için alabileceğiniz en iyi korumalardan biri olan bir WordPress güvenlik eklentisidir.

Sitenizi DDoS, kötü amaçlı yazılım tehditleri, XSS saldırıları, kaba kuvvet saldırıları ve temel olarak her tür saldırıya karşı izler ve korur.

7. UpdraftPlus

updraftplus - En İyi Wordpress Eklentileri

UpdraftPlus piyasadaki en popüler WordPress yedekleme eklentisidir . Otomatik yedekleme yapmanızı ve bunları Google Drive, Dropbox, S3, Rackspace, FTP, e-posta gibi birçok yerde güvenle saklamanızı sağlar.

Ayrıca web sitenizi bir yedekten geri yüklemek istediğinizde işinizi oldukça kolaylaştırır. Temel eklentileri ücretsizdir, ancak ek özellikleri ücretli olarak sunmaktadırlar.

8. WP Rocket

wp rocket - En İyi Wordpress Eklentileri

WPRocket, piyasadaki en iyi WordPress önbellek eklentisidir . Teknik beceri gerektirmeden WordPress web sitenizin hızını ve performansını anında geliştirmenize yardımcı olur.

Gzip sıkıştırması, sayfa önbelleği ve önbellek ön yüklemesi gibi önerilen WordPress önbelleğe alma ayarlarını otomatik olarak açar. Sayfa yükleme sürelerini daha da iyileştirmek için, CDN desteği, boyut küçültme ve diğer özellikleri kullanabilirsiniz.

Bu, şu ana kadarki en kolay ve kullanıcı ​​dostu önbellek eklentisidir. Tek dezavantajı ücretli olmasıdır.

Alternatif: WP Super Cache, ücretsiz eklentidir; ancak wp rocket kadar güçlü değil ve kullanımı acemi kullanıcılar için oldukça zor.

9. Beaver Builder

beaverbuilder - En İyi Wordpress Eklentileri

Beaver Builder , WordPress için en iyi sürükle ve bırak sayfa oluşturucusudur . Web sitesi tasarımınızı kolayca kişiselleştirmenize ve herhangi bir kod yazmadan özel sayfa tasarımları oluşturmanızı sağlar.

İşletme sahiplerinin, bir webmasterla çalışmak zorunda kalmadan dakikalar içinde, tamamen özel açılış sayfaları oluşturmalarına olanak tanır.

Alternatif: Divi eklentisi harika bir alternatif.

10. MemberPress

memberpress - En İyi Wordpress Eklentileri

MemberPress , WordPress kullanarak çevrimiçi topluluklar ve üyelik siteleri oluşturmanıza olanak sağlar. Piyasadaki en iyi WordPress üyelik eklentisidir .

Abonelikler oluşturabilir ve içeriği kullanıcıların abonelik planlarına göre kısıtlayabilirsiniz. Tüm popüler ödeme çözümleriyle çalışır

11. CSS Hero

csshero - En İyi Wordpress Eklentileri

WordPress temaları, web sitenizin görsel görünümü Css ile yapılmaktadır. Temanıza özelleştirme yapmak istiyorsanız, CSS’yi öğrenmeniz gerekir. Bu, bir işletme sahibi için zaman alıcı olabilir.

CSS Hero , herhangi bir WordPress temasını tek bir kod satırı yazmadan özelleştirmenize olanak tanıyan bir WordPress eklentisidir.  Özel düzenler oluşturmanıza yardımcı olan BeaverBuilder gibi bir sürükle ve bırak sayfa üreticisi değil. Aksine, ihtiyaçlarınızı birkaç dakika içinde karşılamak için, hâlihazırda bulunan WordPress temanızı özelleştirmenize yardımcı olur.

12. LearnDash

learndash - En İyi Wordpress Eklentileri

LearnDash, WordPress web sitenizden çevrimiçi kurslar oluşturmak ve satmak için en iyi WordPress LMS eklentisidir . Dersler oluşturmanızı, kısa sınavlar ve ödevler eklemenizi sağlayan bir sürükle ve bırak kurs hazırlama eklentisidir.

13. G Suite

gsuite - En İyi Wordpress Eklentileri

G Suite, e-posta, belge, elektronik tablo vb. gibi bir web uygulamaları paketidir. Google tarafından oluşturulan bu güçlü ofis uygulamaları kümesi daha ucuz, kullanımı kolay ve sorunsuzdur.

Yazılım lisansları, donanım, BT personelini işe alma, yedeklemeleri yönetme ve daha pek çok konuda tasarruf etmenizi sağlar. En önemlisi, profesyonel e-posta adreslerini doğrudan Gmail’in içinde, kendi işletme alan adınızla kullanmanızı sağlar.

14. SEMRush

semrush - En İyi Wordpress Eklentileri

SEMRush, dijital pazarlama profesyonelleri ve işletme sahipleri için hepsi bir arada bir pazarlama aracıdır. SEO’nuzu, ücretli trafik stratejinizi, sosyal medyayı, içerik ve PR stratejinizi geliştirmenize yardımcı olacak güçlü araçlarla birlikte gelir.

Ayrıca, rakipleriniz hakkında rekabetçi bilgi toplamanıza yardımcı olur, böylece onları geçip sektörünüze hâkim olabilirsiniz.

Bu eklenti, sizin; anahtar kelime araştırması yapmanıza, rakipler üzerinde kapsamlı araştırma yapmanıza ve reklam strateji analizi yapmanıza olanak tanır.

Bu kısa paragraflar SEMRush’un gerçek gücünü tanımlamak için yeterli değildir. Ciddi işletme sahipleri için bu eklentiyi kullanmak zorunludur.

Alternatif: Ahrefs mükemmel bir alternatiftir.

15. LiveChat

livechat - En İyi Wordpress Eklentileri

LiveChat, işletmeler ve e-ticaret web siteleri için en iyi canlı sohbet destek yazılımıdır . Kullanımı çok kolaydır ve WordPress web sitenize hızlı bir şekilde canlı sohbet eklemenizi sağlar.

Birçok özelleştirme seçenekleri vardır ve bir mobil uygulama ile birlikte gelir, böylece hareket halindeyken bağlantıda kalabilirsiniz. Mevcut destek yazılımı, CRM, e-posta pazarlaması ve diğer araçlarla bütünleşir. En önemlisi, hızlı yüklenir ve mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunar.

 16. Pretty Links Pro

prettylinkssite - En İyi Wordpress Eklentileri

Pretty Links Pro, WordPress için en iyi bağlantı yönetimi eklentilerinden biridir. Linklerinizi kolayca paylaşmanızı sağlarken, linklerinizin paylaşım için kısa ve unutulmaz kılmanızı sağlar. Pazarlamacılar, blog yayıncıları, işletme sahipleri ve WordPress’te kolayca kısa URL’ler oluşturmak isteyen kişiler için mükemmel bir araçtır.

17. Shared Counts

sharedcounts - En İyi Wordpress Eklentileri

Shared Counts, web sitenize kolayca, sosyal medya paylaşım butonları eklemenizi sağlayan en iyi WordPress sosyal medya eklentisidir .

Ayrıca, web sitenize sosyal kanıtlar eklemenize yardımcı olan paylaşım sayılarını gösterir.

Kullanılabilir birçok ücretli çözüm olsa da, bu ücretsiz eklenti diğerlerini kod kalitesi ve performansıyla yener.

SharedCount’u web sitemizin çoğunda kullanıyoruz, çünkü hem yeni başlayanlar hem de geliştiriciler için kullanıma hazır bir çözüm sunuyor.

19. WP Mail SMTP

wpmailsmtp - En İyi Wordpress Eklentileri

WordPress, sitelerin e-posta göndermesini sağlamak için varsayılan olarak PHP posta işlevini kullanır. Sorun şu ki, hosting şirketleri bu özellik için uygun ayarlar sunmuyorlar ya da kötüye kullanımı önlemek için bu özelliği kapatıyorlar.  Bu, temelde siz ve kullanıcılarınızın WordPress sitenizden önemli e-posta bildirimleri alamayacağınız anlamına gelir.

WP Mail SMTP bu sorunu, uygun bir SMTP posta sunucusu kullanarak WordPress e-postaları göndererek çözer. 

20. Table Press

tablepress - En İyi Wordpress Eklentileri

Uzun süredir WordPress yazı editöründe yazılarınızda veya sayfalarınızda tablo oluşturma seçeneği yoktu. Yeni WordPress blok düzenleyicisi bir tablo bloğu ile birlikte gelir, ancak birçok özelliğe sahip değildir.

TablePress, web sitenize güzel tablolar eklemenize izin vererek bu sorunu çözer. Tablo verilerinizi yazılarınızdan ve sayfalarınızdan ayrı tutar; bu, tabloyu istediğiniz yere yerleştirip tek bir yerden güncelleyebileceğiniz anlamına gelir.

21. WPML

wpml - En İyi Wordpress Eklentileri

Varsayılan olarak, WordPress çok dilli bir web sitesini kolayca oluşturmanıza izin vermez. Bu, farklı coğrafi bölgelerde çok dilli bir müşteri tabanına hizmet veren işletmeler için büyük bir sorundur.

Bu sorunu çözmek için  WPML’ye ihtiyacınız olacak. WordPress ile çok dilli web sitelerini kolayca oluşturmanızı sağlayan çok dilli bir eklentidir. Kullanımı çok kolaydır, SEO dostudur ve farklı dillerde kolayca içerik oluşturmanıza yardımcı olur.

22.WooCommerce

woocommerce - En İyi Wordpress Eklentileri

WooCommerce, 4 milyondan fazla web sitesinin kullandığı WordPress için en popüler e-ticaret eklentisidir .

Çevrimiçi bir mağaza oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm güçlü özelliklerle birlikte gelir.

Son birkaç yılda, WooCommerce kendisini WordPress için en baskın e-ticaret eklentisi olarak belirlemiştir. Artık özel WooCommerce hosting , WooCommerce temaları ve WooCommerce eklentileri bulunan bir WooCommerce ekosistemi var. 

İşletmenizin internet sitesinde kullanabileceğiniz eklentileri listelediğimiz yazımızda yer alan eklentilerin hepsini kullanmanız gerekmeyebilir. İşinize bağlı olarak 17-18 tanesini kullanmanız sitenizin gelişmesi açısından önemli olacaktır.

Artık en iyi WordPress eklentilerine sahip olduğunuza göre web sitenizin trafiğini nasıl artıracağınıza dair makalemizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu konuyla alakalı yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Mehmet Emin Soylu

WpBeginner Bloğundan Çeviri Yapılarak ve Yeniden Düzenlenerek Yayımlanmıştır

Yazar: Mehmet Emin Soylu

Ben Mehmet Emin Soylu 2008 yılından bugüne, İnternet ve teknoloji ile ilgileniyorum. Teknoloji, tasarım ve eğitim gibi konularda yazılar yazıyorum.

1 thoughts on “En İyi WordPress Eklentileri

    ayşe

    (18 Aralık 2019 - 14:24)

    çok tesekkür ederim faydalı bilgi sağolun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir