Yazıda Neler Var?
Hemen Çıkma Oranı nedir?
Google, hemen çıkma oranını, tek sayfalık oturumların bir parçası olarak tanımlar. Hemen çıkma oranı, kullanıcıların web sitenizle nasıl etkileşimde bulunduklarını, içeriğinizle ilgilenmeleri ve sitenizin doğru bir şekilde optimize edilip edilmediğinin bir ölçüsü olması nedeniyle oldukça önemlidir.
Hemen çıkma oranı, sitenizde geçirilen zamana eşit değildir. Hemen çıkma oranı, yalnızca bir web sayfasını gördükten sonra web sitenizi terk eden kullanıcıların yüzdesidir. Hemen çıkma oranınızı izlemenin en basit yöntemi, sitenizde Google Analytics’i yapılandırmaktır. Hemen çıkma oranını detaylıca görebilirsiniz.
Hemen Çıkma Oranı = Sayfayı terk eden kulllanıcı/ Toplam Kullanıcı
Ör. 680/1000 = 0.68 (x100) =% 68
Hemen Çıkma Oranını Etkileyen Faktörler
Mobil Dostu Site Tasarımı
Tüm masaüstü aramalarını üstlenecek aynı zamanda da mobil uyumlu bir bloğa sahip olmak akıllı telefonların pazarı ele geçirmesiyle şimdiye kadar olduğundan çok daha fazla önemli bir hal almıştır. Bloğunuzu , tüm cihazlara ve ekranı boyutlarına uygun hale getirecek duyarlı tasarım seçmeniz gerekmektedir. Kuşkusuz mobil dostu bir bloğa sahip olmak, mobil kullanıcıları etkilemek için mükemmel bir adımdır. Kullanıcı deneyimini geliştirerek, mobil deneyimi kullanılabilir yapmak , hemen çıkma oranını büyük ölçüde azaltacaktır.
İçerik Alaka Düzeyi
Kullanıcı arama motorlarında arama yaptığında çıkan sonuçlardan en ilgi çekici olan başlığa tıklar. Bu bağlamda ilgi uyandıran başlıklar oluşturun ve aynı zamanda içeriğinizin amacını taşıyan bir içerik oluşturun. Kullanıcılar blog yazısına ulaştıklarında başlıkla ilgili içeriği bulamazlarsa, hızlı bir şekilde siteden ayrılırlar. Ayrıca, giriş kısa ve öz olmalıdır, böylece ana noktadan kullanıcıyı sitede tutabilirsiniz. Büyük bir siteye sahipseniz veya büyüme potansiyeli görüyorsanız, web sitenizin içeriği için iyi bir içerik yazarı veya en iyi içerik yazma şirketi kiralamanızı öneririm .
İçerikle İlgili İç Bağlantılar Eklemek.
İçeriğe iç bağlantılar eklemek , hemen çıkma oranını azaltmak için taze bir stratejidir . Dahili bağlantılar bir rahatsızlık olarak yansımaz ve aynı zamanda isterlerse sitede gezinme şansını artırır. Bağlantılar eklemek, SEO açısından da iyi bir fırsattır. Ancak, bağlantıyı her zaman aynı pencerede açtıklarından emin olmalısınız. Diğer sitelere referans linkleri ekliyorsanız, ziyaretçilerin web sitenizden ayrılmasını engellemek için bağlantılar her zaman yeni bir sekmede açılmalıdır.
Kazançlı ve Basit Tasarım
Makalenizin görünümü ve hissi, görüşlerin saflığını temsil etmeli ve gözde hoş bir intibah bırakmalıdır. Karmaşık bir makale tasarımınız varsa bu, kullanıcılarınızı oldukça sinirlendirecektir ve sitenizi derhal terk edecektir. Ek okuma bölümü, yandan gezinme, harekete geçirme gibi içikler dahil tüm öğelerin birbirini tamamlamaları için iyi bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Tasarımınız hem kullanılan grafik hem de okunabilirlik açısından kullanışlı olmalıdır. Herhangi bir ajansa iş veriyorsanız, o zaman duyarlı web tasarımı konusunda uzman olan iyi bir web tasarım şirketi kiralamalısınız.
Sayfa Hızı
Daha yavaş sayfa yükleme sürelerine sahip web siteleri kullanıcıları olumsuz yönde tetikleyecektir. Kullanıcı, arama motorundan bulduğu başlığa tıkladığı anda siteye girmeyi bekler, eğer sayfa geç açılırsa kullanıcı sayfanın açılmasını beklemeyebilir bu da hemen çıkma oranını oldukça etkileyecektir. Sayfa hızınızı artırmak için, WordPress Hız Optimizasyonu rehberimizi okuyabilirsiniz. Mobil sayfaların daha hızlı yüklenmesini istiyorsanız AMP hakkında yazdığımız makaleyi okuyabilirsiniz.
Sonuç:
Sitenizin hemen çıkma oranını azaltmak için hareket edebileceğiniz birçok kriter vardır bu kriterler: Kaliteli ve ilgili içerikler hazırlamak, kullanıcı dostu tasarım yapmak, kolayca gezilebilir olmak
sitenizi bir CDN ile hızlandırmak, her şeyin mobil uyumlu olması gibi bir çok önemli nokta vardır. Bu önemli unsurlar karşılandığı zaman hem arama motorlarında sitenizin prestiji artacak hem de hemen çıkma oranınız düşecektir.